T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Şehit Hüseyin Kısa Ortaokulu

Tarihçemiz

Tarihçemiz

OKULUN TARİHÇESİ

 

Birlik Ortaokulu eski Milli Eğitim Bakanı Metin EMİROĞLU döneminde temeli atılmış ve iki yıl içinde bitirilmiştir. 1988-1989 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Önce iki kat projeyle yapılmış daha sonra mahalle sakinlerinin girişimiyle üçüncü kat yapılmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına kadar İlkokul ve Ortaokul olarak eğitim yapılmış olup bu yıldan itibaren Ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzun Çok Amaçlı Salonu, 20 Sınıf, 1 Özel Eğitim Alt Sınıfı, 2 Ana Sınıfı, 3 İdari Oda, 1 Rehber Öğretmen Odası ve 1 Öğretmenler Odasından ibaret olup okulumuzda 909 Öğrenci ile tam gün eğitim yapılmaktadır.

 

Okul İsim Değişikliği;

 

18-11-2021

15 Temmuz darbe girişimi gecesi ikamet ettiği Esenler' den havaalanına gitmek için harekete geçen Hüseyin Kısa, otobana çıktığında darbecilerin tanklarıyla yüz yüze geldi. 29 yaşındaki Kısa, darbecileri durdurmak isterken hain askerler onu tankla ezdi.

Şehit Hüseyin Kısa, 15 Temmuz akşamı çalıştığı Bayrampaşa'daki torna imalathanesinden abisiyle birlikte çıktı. Eve geldiğinde televizyondan FETÖ' nün darbe girişimine yönelik haberleri alan Kısa, Esenler Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yola çıktı. Daha sonra Havalimanına geçmek istedi, bunun için otobana çıkan Kısa, darbeci askerlerin tankları ile karşılaştı. Ailesinin kendisinden haber alamadığı Hüseyin Kısa' nın abisi Bekir Kısa, kardeşini bulmak için hastane hastane dolaştı. Sabah namazından sonra Bağcılar Devlet Hastanesi'ne giden Kısa ailesi, Hüseyin Kısa' nın ismini sorduklarında kimsesiz bir cenazenin bulunduğunu öğrendi. Kimlik tespiti için morga indiklerinde Hüseyin Kısa' nın cenazesiyle karşılaştılar.

Hüseyin Kısa, şehit edilmeden bir süre önce eşine bir Türk bayrağı vermiş ve öldüğünde bayrağın üzerine örtülmesini istemişti. Evli ve bir çocuk babası olan Kısa' nın 2 yaşındaki kızı Nisa, babasıyla aynı kaderi paylaştı. Hüseyin Kısa da 2 yaşındayken annesini kaybetmişti. Şehit Hüseyin Kısa' nın cenazesi memleketi Tokat'a defnedildi. Şehidin ismi, Esenlerde Birlik Ortaokulu ve Tokat Zile'de bir ortaokula verildi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.11.2021 - Güncelleme: 18.11.2021 19:32 - Görüntülenme: 771
  Beğen | 5  kişi beğendi